Hytte til hytte gjennom Skarvheimen og Aurlandsdalen (18-26 år)

Fellestur

Fra dato
5. juli kl. 12:40
Til dato
8. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Ungtur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Aurlandsdalen Turisthytte , Geiterygghytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
13386
Dette arrangementet er over!

Denne hytte til hytte turen kombinerer det storslåtte fjellområdet som heter Skarvheimen med dalen som noen omtaler som Norges ”Grand Canyon”, Aurlandsdalen. Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og de stupbratte fjellene som kaster seg loddrett ned i dype elvegjel. 

Vi overnatter på de koselige DNT hyttene Geiterygghytta (betjent), Kongshelleren (selvbetjent) og Aurlandsdalen turisthytte (betjent). 

Program

Dag 1 Ankomst Geiterygghytta (1228 moh), 15,5 km / ca 5 timer

Vi møtes på Finse stasjon klokka 12.40. Se etter turledere i røde turlederjakker. Fra Finse går vi direkte til Geiterygghytta. En høyfjellsetappe som går over Sankt Pål med flott utsikt mot Hardangerjøkulen i sør og Skarvheimen og Jotunheimen i nord. 

Vel framme på hytta får vi servert en velfortjent middag, og turlederne vil ta en prat om morgendagens turplaner.

Dag 2 Geiterygghytta til Kongshelleren (1453 moh), 19 km / ca 6,5 timer

Etter en god natt søvn står vi opp og spiser en god frokost og smører oss matpakke til dagens etappe. Vi tar en liten avstikker inn til den selvbetjente hytta Kongshelleren for å få en ekstra dag med tur. Vi følger stien til den deler seg i et veiskille, her går vi inn i Rossdalen, rundt Bolhovd (1507 moh) og ned mellom Kongshellernuten (1598 moh) og Langvassnuten (1622 moh) til Langavatnet hvor Kongshelleren ligger. 

Fremme på hytta fordeler vi senger og tryller opp en deilig middag av det vi finner på proviantrommet. 

På Kongshelleren er det 12 sengeplasser, vi har fått reservert 6 senger til turen, men må forberede oss på å kanskje måtte dele hytta med andre vandrere. Det er heldigvis rikelig med madrasser på hytta. Her får vi skikkelig hyttefølelse, hytta har ikke innlagt strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Vann hentes i nærmeste bekk eller vann. 

Dag 3 Kongshelleren til Aurlandsdalen turisthytte (819 moh), 19km / ca 6,5 timer

Vi spiser frokost, smører niste, pakker og vasker oss ut av hytta før vi igjen vender nesen mot Aurlandsdalen. 

Turen i dag tar oss rundt Kongshellernuten (1598 moh) gjennom Stemmerdalshalli og ned til den privateigde Steinbergdalshytta. Fra Steinbergdalshytta til Aurlandsdalen turisthytte begynner naturen rundt oss å bli frodig, grønn, bratt og vill. Vel framme på Aurlandsdalen turisthytte får vi servert god middag, og etter middag vil det sannsynligvis bli tid til brettspill, hyttekos og kanskje også en quiz.

Dag 4: Aurlandsdalen turisthytte til Vassbygdi (50 moh), ca 17 km/ 6 timer

I dag må vi starte dagen tidlig for å være fremme i Vassbygdi for å nå bussen til Flåm Stasjon kl 15.55. Vi har allikevel tid til å nyte en god frokost og smøre oss matpakke til dagens tur.

Den klassiske fotturen fra Aurlandsdalen turisthytte til Vassbygdi er viden kjent. Vi starter dagen med en tidlig frokost og lager lunsjniste før vi beveger oss nedover Aurlandsdalens ville og vakre natur, forbi nedlagte gårder og historisk naturlandskap. Planen er å gå om Bjørnestigen, som er en veldig bratt nedstigning, men som regnes en perle i dalen og byr på en helt fantastisk utsikt! 

Fra Vassbygdi tar vi buss til Flåm stasjon. Den 20 km lange togturen fra Flåm til Myrdal regnes som en av Norges vakreste togstrekninger. Vi vil ankomme Oslo sent fredagskveld. 

NB! Deltakere må bestille togreise selv.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 3500,-
Kr. 2500,- for ungdom mellom 18 - 26 år (husk å huke av frifondrabatt ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Ikke-inkludert: transport til/fra Finse/Vassbygdi. Dette står deltaker selv ansvarlig for å bestille.

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Geiterygghytta, Aurlandsdalen Turisthytte og Kongshelleren, samt turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding! Ta med nødvendig spesialkost ved overnatting på Kongshelleren. Vi kan ikke garantere allergifri mat på proviantlageret.

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Vi bor på sovesal eller 4-8-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta.

Kongshelleren: vi bor på 4-sengsrom i egen lakenpose eller sovepose.

Les mer om hyttene herGeiterygghyttaAurlandsdalen turisthytte og Kongshelleren

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 

Tog fra Oslo kl 08.08 til Finse stasjon.

Rutebuss fra Vassbygdi til Flåm Stasjon kl 15.55. Tog (Flåmsbanen) fra Flåm Stasjon til Oslo kl. 16.40. 

Husk å bestille biletter i god til før turstart. Vi anbefaler at du bestiller billetter til Flåmsbanen med en gang du har meldt deg på turen, da denne blir fort utsolgt.

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo

Parkering ved Haugastøl, tog til Finse.

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy. På Kongshelleren kan sovepose eller lakenpose benyttes.

Utstyrslån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Skarvheimen-Aurlandsdalen 1:50 000. Eller turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Smitteverntiltak på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Hytte til hytte gjennom Skarvheimen og Aurlandsdalen (18-26 år)

Denne hytte til hytte turen kombinerer det storslåtte fjellområdet som heter Skarvheimen med dalen som noen omtaler som Norges ”Grand Canyon”, Aurlandsdalen. Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ...

Kontaktinformasjon: