Om hytta

Geiterygghytta ligg i 1224 meters høgde midt i Skarvheimen, fjellområdet mellom Hardangervidda og Jotunheimen. Naturen er storslått, vill og vakker. Den Norske Turistforening (DNT) har eit veldig godt utbygd rutenett i området. Geiterygghytta, som vart opna i 1914, er eit viktig knutepunkt for rutene frå Hol, Aurland, Finse og Hallingskeid. Geiterygghytta er ein av dei viktigaste innfallportane til Aurlandsdalen.

Geiterygghytta har 88 senger fordelt på 2-, 4-, og 6-sengsrom og sovesal.

Hugs å ha med gyldig medlemskort!

Medlemsbevis på SMS

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Laster, vennligst vent...

SMS med ditt medlemsnummer har blitt sendt til .
Vi fant ikke mobilnummer i vårt medlemssystem. Vennligst opprett bruker på Min side for å legge inn mobilnummeret ditt, eller kontakt DNTs medlemsservice på medlem@dnt.no.
Beklager, det oppstod en teknisk feil. Vennligst prøv igjen senere, eller ta kontakt med medlemsservice på medlem@dnt.no dersom feilen vedvarer.
Du har sendt for mange SMS-forespørsler på kort tid! Vennligst vent en stund før du prøver igjen.

Skuleklassar og liknande grupper

Geiterygghytta tek gjerne i mot skuleklassar. For besøk med skuleklasse må det bestillast plass på hytta ved å kontakte bestyrar på geiteryggen@turistforeningen.no tlf. 906 01 453  eller DNT Oslo og Omegn, tlf.  22 82 28 22.

På hytta er det naturfaglege bøker, barne- og ungdomsbøker og spel. Det finns også noko enkelt utstyr for uteaktiviteter som ballar, bocca og kubb. I tillegg har vi lavvo, fiskestenger, båt og kano med vester. Eit stort turkart viser turmulegheiter ved hytta.

Før turstart er det viktig å gjere eit godt førearbeid med å planlegge turen i samarbeid med elevane.

Vertskapet er godt kjende rundt hytta og kan gi god informasjon om turmulegheiter, aktuelle aktivitetsstader og anna praktisk informasjon.