Om hytta

Geiterygghytta ligg i 1230 meters høgde midt i Skarvheimen, fjellområdet mellom Hardangervidda og Jotunheimen. Naturen er storslått, vill og vakker. Den Norske Turistforening (DNT) har eit veldig godt utbygd rutenett i området. Geiterygghytta, som opna i 1914, er eit viktig knutepunkt for rutene frå Hol, Aurland, Finse og Hallingskeid. Geiterygghytta er ein av dei viktigaste innfallportane til Aurlandsdalen.

Geiterygghytta har 88 senger fordelt på 2-, 3-, og 4-sengsrom og sovesal.

Hugs å ha med gyldig medlemskort!

ROMMA VÅRE
VERTSKAPET

E-post:

geiteryggen@turistforeningen.no ​​​​​​​

MAT OG SERVERING
OPNINGSTIDER
AKTIVITETAR
ADKOMST

Geiterygghytta tek gjerne i mot skuleklassar. For besøk med skuleklasse må det bestillast plass på hytta ved å kontakte bestyrar på geiteryggen@turistforeningen.no tlf. 906 01 453  eller DNT Oslo og Omegn, tlf.  22 82 28 22.

På hytta er det naturfaglege bøker, barne- og ungdomsbøker og spel. Det finns også noko enkelt utstyr for uteaktiviteter som ballar, bocca og kubb. I tillegg har vi lavvo, fiskestenger, båt og kano med vester. Eit stort turkart viser turmulegheiter ved hytta.

Før turstart er det viktig å gjere eit godt førearbeid med å planlegge turen i samarbeid med elevane.

Vertskapet er godt kjende rundt hytta og kan gi god informasjon om turmulegheiter, aktuelle aktivitetsstader og anna praktisk informasjon.